Vi venter..

Fuld turbo eller tid til eftertanke?

Lever vi livet “ordentligt?”

Sjov eller fordybelse - hvad er vigtigst?

Hvad er kunst, og hvad er kvalitet?

Er kvalitet altid så kedelig?

Og hvorfor skal man altid gå så mange omveje for at finde “den dybere mening”?


Vi sidder med til klargøringen af den måske “allersidste” opførelse af “Vi venter på, Godot”, og hives ind i skuespillernes morsomme og spændende dialog om, hvad der er vigtigt og ikke vigtigt i måden at angribe livet på. En underholdende og pinagtigt aktuel diskussion om livets umiddelbare meningsløshed. Når forestillingen er slut, har vi fået essensen af det absurde teater (som i f.eks. Becketts og Ionescos stykker) og eftertanke om, hvordan vi mennesker, i det hele taget, forvalter vores tid.

Det er små ting, der giver ideen til et teaterstykke. 

"Vi venter på ... - hvad venter I på? opstod ud fra en samtale med min nevø, der glad og tilfreds med weekendens oplevelser, fortæller, at han har været til 5 fester lørdag aften. Jeg kan kun udvise respekt, men spørger om festerne lå ved siden af hinanden, tænkt som en villavej med 5 på stribe.

”Nej, selvfølgelig ikke”, svarer han en smule overbærende, ”den ene lå i nord-byen, den anden i City” osv. (Han bor i landets 3 største by.)

Oplysningen om festernes lokalitet fik mig til at konkludere, at han havde brugt sin lørdag aften på at bevæge sig mellem 5 fester, og ikke været tilstede og reelt deltaget i nogen af dem. Efter lidt overvejelser måtte min nevø medgive mig at min konklusion var meget tæt på sandheden, hvis ikke hele sandheden.

Den oplevelse var startskuddet, til
"Vi venter på .. - hvad venter I på


© René Foshammer 2014